فهرست مطالب

Physiology and Pharmacology - Volume:12 Issue: 2, 2008

Physiology and Pharmacology
Volume:12 Issue: 2, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/05/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عبدالرحمن صریحی، علیرضا کمکی، تاداها روستوموتو صفحه 83
    مقدمه
    (S)- 3،5-Dihydroxyphenylglycine (DHPG) آگونیست گیرنده های متابوتروپیک گروه 1 می باشد. مهار سیناپسی القائی توسط DHPG در سیناپس های تحریکی روی سلول های هرمی هیپوکامپ مدل شناخته شده ای جهت مطالعات شکل پذیری سیناپسی می باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر کاربرد DHPG در محلول پرفیوژنی بر سیناپس های تحریکی روی سلول های هرمی و تخلیه سریع گابائرژیک (FS- GABA) لایه II / III قشر بینایی موش می باشد.
    روش ها
    با استفاده از برشهای قشر بینایی موش های ترانس ژنیک GAD67-GFP و کاربرد روش Whole – Cell و ثبت پتانسیل های پس سیناپسی تحریکی (EPSPs) در سلول های لایه II/ III از طریق تحریک لایه IV، اثر DHPG مورد مطالعه قرار گرفت. در بخشی از این مطالعه جهت ایجاد تقویت طولانی مدت (LTP) از تحریکات تتانیک همراه با دپلاریزاسیون سلول پس سیناپسی استفاده شد.
    یافته ها
    (DHPG) سبب تقویت پاسخ سیناپس های تحریکی برروی سلول های FS-GABA بصورت وابسته به دوز و وابسته به فعالیت شد، اما اثری بر EPSP سلول های هرمی نداشت. کاربرد مهارگر گیرنده های mGluR5 سبب بلوک اثر DHPG شد، در حالیکه مهارگر گیرنده های mGluR1 اثری نداشت. تقویت القایی توسط DHPG و LTP ناشی از تحریکات تتانیک اثر یکدیگر را مسدود کردند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نقش مهم سلول های FS-GABA در مدارهایی نورونی قشری از جمله همزمانی تخلیه دستجات نورونی، LTP وابسته به گیرنده های mGluR5 ممکن است در افزایش و یا حفظ فعالیت هماهنگ نورون های هرمی قشر ایفای نقش نمایند.
  • خلیل پور خلیلی، سهراب حاجی زاده، علی خوش باطن، تقی الطریحی صفحه 91
    مقدمه
    مطالعات اخیر اثرات سودمند پیش درمانی با هیپراکسی را علیه آسیبهای ناشی از ایسکمی و جریان مجدد در بافتهای مختلف نشان داده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات اولیه و تاخیری هیپراکسی نورموباریک بر آسیب های ناشی از ایسکمی جریان مجدد در قلب ایزوله موش صحرایی می باشد.
    روش ها
    بعد از 60 و 180 دقیقه استنشاق گاز اکسیژن (95 % ≥)، قلب موشها بلافاصله یا 24 ساعت بعد ایزوله و در دستگاه قلب ایزوله قرار گرفت. سپس ایسکمی ناحیه ای با بستن شریان کرونر نزولی قدامی چپ به مدت 30 دقیقه اعمال و به دنبال آن 120 دقیقه جریان مجدد برقرار گردید. شیوع و شدت آریتمی ها و همچنین فعالیت مکانیکی قلب و میزان جریان کرونری در طول جریان مجدد مورد بررسی قرار گرفت. میزان رهایش آنزیم های LDH و CK به داخل مایع خروجی کرونر اندازه گرفته شد. سایز انفارکتوس در ناحیه ایسکمیک نیز بوسیله رنگ آمیزی اسلایس ها با تری فنیل تترازولیوم کلراید در پایان جریان مجدد محاسبه گردید.
    یافته ها
    هیپراکسی سبب کاهش معنی دار شیوع و شدت آریتمی ها در زمان جریان مجدد بویژه در فاز اولیه پیش درمانی با هیپراکسی می گردد. میزان جریان کرونر و عملکرد قلبی نیز در زمان جریان مجدد بهبود قابل ملاحضه ای را در گروه های هیپراکسی نسبت به گروه کنترل نشان می دهد. همچنین سایز ناحیه انفارکتوس و رهایش آنزیمهای قلبی نیز بوسیله هیپراکسی هم در فاز اولیه و هم در فاز تاخیری کاهش معنی داری پیدا می نماید.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که پیش درمانی با هیپراکسی نورموباریک قبل از القاء ایسکمی ناحیه ای قلب سبب کاهش حجم سکته میوکارد شده و آریتمی های زمان جریان مجدد را نیز کم می نماید.
    کلیدواژگان: هیپراکسی، آسیب ایسکمی، جریان مجدد، محافظت قلبی، آریتمی
  • عباس حق پرست، امیر محمد علی زاده، فرشته معتمدی صفحه 101
    مقدمه
    هر چند که رفتارهای ناشی از تزریق فرمالین در پنجه پای عقبی موش صحرایی در فیبرهای آوران اولیه و شاخ خلفی نخاع به خوبی مطالعه شده است، اساس نورونی هر یک از مراحل رفتاری در آزمون فرمالین در مغز میانی، تا کنون آشکار نشده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی نقش هسته میخی شکل (Nucleus Cuneifromis) و پاسخدهی نورونی آن در دو فاز پس از تزریق فرمالین به پنجه پای عقبی موش صحرایی طراحی گردیده است.
    روش ها
    در این مطالعه از 76 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد NMRI با وزن تقریبی 320-230 گرم استفاده گردید. گروه کنترل (24=n) که تنها برای بدست آوردن فعالیت خودبخودی نورون های هسته میخی شکل مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه سالین (15=n) که پس از 15 دقیقه ثبت فعالیت پایه، سالین (50 میکرولیتر) بجای فرمالین به صورت زیرجلدی در پنجه پای حیوان تزریق شد. گروه فرمالین که فعالیت 37 نورون هسته میخی شکل در پاسخ به تزریق فرمالین در پنجه عقبی پای حیوان در فاز اول (5-0 دقیقه) و فاز دوم (60- 15 دقیقه) در فواصل 5 دقیقه ای به روش ثبت تک واحدی خارج سلولی ثبت شد.
    یافته ها
    نرخ فعالیت پایه در نورون های هسته میخی شکل بین 2/1 تا 2/39 اسپایک در ثانیه بود و میانگین فعالیت خودبخودی در این نورون ها در طول یک ساعت 1/1 ± 8/11 اسپایک در ثانیه بدست آمد. الگوی فعالیت نورونهای این هسته پس از تزریق فرمالین به سه خوشه نورونی تغییر یافت. نورونهای خوشه اول (46%) پاسخهای تحریکی تک فازی قوی و گذرا را در فاز اول (حاد) نشان دادند در حالیکه نورونهای خوشه دوم (35%) پاسخهای تحریکی تک فازی قوی ولیکن طولانی را در فاز دوم (مزمن) نشان دادند. خوشه سوم گروه کوچکی از نورونها (حدود یک پنجم) بودند که اصولا تغییر پاسخی پس از تزریق فرمالین نداشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های ما پیشنهاد می کند که تغییر در الگوی فعالیت خودبخودی نورون های هسته میخی شکل می تواند در مسیر انتقال اطلاعات مربوط به درد ناشی از تزریق محیطی فرمالین ایفای نقش کند و بحث در این زمینه می تواند منجر به روشن شدن نقش این نورون ها در پردازش اطلاعات درد در پی یک تحریک محیطی گردد.
    کلیدواژگان: هسته میخی شکل، آزمون فرمالین، فعالیت نورونی، ثبت تک واحدی، موش صحرایی
  • بیان ژن و تخلیص آنزیم لوسیفراز و سنجش ATPسلولی
    مجتبی مرتضوی، سامان حسینخانی، رحمان امام زاده صفحه 109
    مقدمه
    لوسیفراز آنزیم کلیدی نشر نور در موجودات نورافشان می باشد. این آنزیم واکنش نشر نور را با استفاده از سوبستراهای لوسیفرین و ATP انجام می دهد. در این مطالعه، بیان ژن و تخلیص آنزیم لوسیفراز از حشره شبتاب گونه ایرانی Lampyris turkestanicus و راه اندازی سنجش ATP سلولی انجام شد.
    روش ها
    cDNA کدکننده لوسیفراز گونه turkestanicus. L از ناقل pQE30 به ناقل بیانی pET28a منتقل و ناقل نوترکیب بیانی pLtu28a ساخته شد. این ناقل در باکتری E. coli سویه XL1Blue بیان و تخلیص لوسیفراز نوترکیب با استفاده از ستون نیکل سفارز و در یک مرحله انجام شد. فعالیت آنزیم با استفاده از دستگاه لومینومتر بررسی و مقدار Km و Vmax آنزیم نسبت به ATP اندازه گیری گردید. با استفاده از کیت شرکت پرومگا و روش طراحی شده به کمک آنزیم لوسیفراز و سریال رقت از ATP، یک منحنی استاندارد رسم شد. سپس به کمک محیط کشت حاوی باکتری، منحنی سنجش غلظت باکتری ها برای کیت شرکت پرومگا و روش طراحی شده رسم گردید.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان میدهد که انتقال cDNA کدکننده لوسیفراز turkestanicus. L به داخل وکتور pET28 و ترانسفورم کردن آن به درون باکتری های مستعد به طور کامل انجام شده است. پس از رشد باکتری های نوترکیب، کلونی های مثبت به سهولت و به کمک لوسیفرین انتخاب و کشت داده شد. تصویر ژل SDS-PAGE نشان می دهد که تخلیص آنزیم لوسیفراز به کمک رزین نیکل سفاروز با خلوص بالائی انجام شده است. منحنی های استاندارد سنجش ATP و سنجش غلظت باکتری ها با استفاده از کیت شرکت پرومگا و کیت طراحی شده به کمک آنزیم لوسیفراز نشان دهنده همسانی بالای این دو روش در تشخیص میزان ATP می باشند.
    نتیجه گیری
    مطالعه منحنی های حاصل از سنجش ATP و سنجش غلظت باکتری ها در مورد کیت پرومگا با کیت طراحی شده نشان دهنده کیفیت بالای کیت طراحی شده و قابلیت آن در سنجش ATP و استفاده های دیگر از این کیت را تایید می کند.
    کلیدواژگان: بیولومینسانس، لوسیفراز، Lampyris turkestanicus، ATP
  • مسعود فریدونی، لیلا اعتمادی صفحه 115
    مقدمه
    از جمله گیاهان دارویی با قدمت دیرینه در در طب سنتی بابونه کبیر یا Tanacetum parthenium می باشد که امروزه جهت درمان بسیاری ازبیماری ها کاربرد دارد. قبلا اثر ضد دردی گل و برگ این گیاه را گزارش کرده بودیم، تحقیق حاضر برای بررسی مکانیسم اثر ضددردی عصاره آبی گل این گیاه طرح شده است.
    روش ها
    بر اساس تحقیقات قبلی دوز (mg/kg، i.p. 50) عصاره موثرترین دوز در بروز بیدردی ناشی از فرمالین در موش کوچک آزمایشگاهی (NMRI) (g 2±20) شناخته شد که در تحقیق حاضر نیز بکار گرفته رفته است. عملکرد هریک از سیستم های اپیوئیدی، سرتونینی و آلفا-آدرنرژیک در بروز بیدردی ناشی از عصاره به ترتیب با استفاده از پیش درمانی با آنتاگونیست اپیوئیدی، نالوکسان (mg/kg، i.p. 5)، آنتاگونیست سرتونرژیک، سیپروهپتادین (.mg/kg، i.p 4) و آنتاگونیست آلفا- آدرنرژیک، فنتل آمین (mg/kg، i.p. 20)، 15 دقیقه قبل از تجویز عصاره ارزیابی شد، از تجویز سالین و عصاره به عنوان کنترل استفاده شد (در هر گروه n ≥6).
    یافته ها
    در مقایسه با اثر ضد دردی عصاره گیاه، پیش درمانی با نالوکسان درفاز نوروژنیک آزمون فرمالین باعث افزایش احساس درد شد (001/0 > p)، پیش درمانی با سیپروهپتادین منجر به افزایش درد در هردو فاز نوروژنیک و التهابی آزمون فرمالین شد (05/0 >p). مهار سیستم آلفا- آدرنرژیک توسط فنتل آمین نتوانست تاثیر ضددردی عصاره را در هر دو فاز کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل درگیری سیستم سرتونرژیک در بروز بیدردی ناشی از مصرف عصاره آبی این گیاه را پیشنهاد می کند. با این حال نباید نقش سیستم اپیوئیدرژیک را نیز از نظر دور داشت.
    کلیدواژگان: بابونه کبیر، سیستم اپیوئیدی، سیستم سرتونینی، سیستم آلفا، آدرنرژیک، آزمون فرمالین، موش کوچک آزمایشگاهی
  • اکرم عیدی، محمد کمال نژاد، فریال خمسه، علی خوش باطن، علی نوروزی زاده، نرگس سادات مجابی، هدایت صحرایی، فرزانه ذیقیمت صفحه 121
    مقدمه
    مطالعات قبلی بر تاثیر عصاره آبی زعفران در اثرات سرخوشی آور و حرکتی مورفین در موش های کوچک آزمایشگاهی تاکید دارند. در تحقیق حاضر، اثر تجویز داخل پوسته هسته آکومبانس عصاره الکلی زعفران (Crocus sativus) بر کسب و بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین درموشهای بزرگ آزمایشگاهی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 250-300 گرم بررسی شد.
    روش ها
    این تحقیق یک مطالعه تجربی مداخله ای است که بر روی 78 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر که بطور مساوی در 13 گروه تقسیم شدند (6 سر در هر گروه) انجام شده است. در یک آزمایش ابتدائی، مقادیر متفاوت مورفین (mg/kg 5/0، 1، 5/2، 5، 5/7 و 10) به حیوانات تزریق شد تا مشخص شود که آیا مورفین توانائی القاء ترجیح مکان شرطی شده را در این دستگاه دارد. در بخش دوم آزمایش ها، حیوانات مقادیر متفاوت (μg/rat 1، 5 و 10) عصاره زعفران در خلال یا بعد از القاء شرطی شدن به مورفین بداخل پوسته هسته آکومبانس تزریق شد و سپس ترجیح مکان شرطی شده مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی آماری از آنالیز- واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    آزمایشها نشان داد که تجویز مورفین (mg/kg 5/0، 1، 5، 5/7 و 10) باعث افزایش زمان سپری شده در قسمت دریافت مورفین گردید (ترجیح مکان شرطی شده) (05/0 P<). این افزایش در گروه دریافت کننده دوز (mg/kg 10) مورفین کاملا معنی دار بود. تجویز داخل پوسته هسته آکومبانس عصاره زعفران (μg/rat 1، 5 و 10) قبل از تجویز مورفین (mg/kg10) سبب کاهش معنی دار زمان سپری شده در قسمت دریافت دارو در دوزهای μg/rat 5 و 10 گردید (0001/0 P<). هم چنین تجویز داخل پوسته هسته آکومبانس عصاره به حیواناتیکه در روزهای القاء شرطی شدن، مورفین با دوز (mg/kg10) دریافت کرده بودند سبب کاهش بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین گردید که این کاهش در دوزهای μg/rat 5 و 10 عصاره کاملا معنی دار بود (0001/0 P<).
    نتیجه گیری
    از این آزمایش ها استنباط می شود که تجویز داخل پوسته هسته آکومبانس عصاره الکلی زعفران سبب مهار کسب و بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین در موش های بزرگ آزمایشگاهی گردیده و این اثر را به سمت تنفر مکانی شیفت می دهد.
    کلیدواژگان: مورفین، ترجیح مکان شرطی شده، موش بزرگ آزمایشگاهی، عصاره زعفران
  • عابدین وکیلی، غلامعباس دهقانی صفحه 129
    مقدمه
    دارو های بیهوشی، فشارخون، اسیدیته و گاز های خونی از عواملی هستند که می توانند بر پاتوفیزیولوژی سکته مغزی در مدل های تجربی اثر گذار باشند. با این وجود مطالعات مقایسه ای خیلی کمی در ارتباط با اثر داروهای بیهوشی در مدل حیوانی سکته مغزی صورت گرفته است. بنابر این، در این مطالعه اثرات بیهوشی با پنتوباربیتال را بصورت مقایسه ای با کلرال هیدرات بر حجم ضایعه، اختلالات حرکتی نورولوژیکی و پارامترهای فیزیولوژیک در یک مدل ایسکمی مغزی موضعی-موقتی بررسی شد.
    روش ها
    تعداد 24 سر موش صحرایی به دو گروه بیهوشی با کلرال هیدرات (400 mg/kg ip، n=10) و پنتوباربیتال سدیم (60 mg/kg ip، n=14) تقسیم شدند. ایسکمی مغزی موضعی-موقتی با مسدود کردن شریان میانی مغز به مدت 90 دقیقه و سپس برقراری مجدد جریان خون به مدت 23 ساعت ایجاد می شد. پارامترهای فیزیولوژیک قبل و بعد از ایسکمی مغزی اندازه گیری می شدند. حجم ضایعات مغزی کورتکس، استرایتوم و اختلالات نورولوژیکی حرکتی 24 ساعت بعد از انسداد شریان میانی مغز تعیین می گردید.
    یافته ها
    حجم ضایعات مغزی کورتکس، استرایتوم در موش های صحرایی که با پنتوباربیتال سدیم بیهوش شده بودند، بترتیب برابر 8 ± 84 و 2± 26 میلی متر مکعب که بطور معنی داری کمتر از گروه کلرال هیدرات (10 ± 208 و2 ± 62 میلی متر مکعب) است(P<0.001). علاوه بر این اختلالات نورولوژیکی حرکتی در موش های صحرایی که با پنتوباربیتال سدیم بیهوش شده بودند، بطور معنی داری کمتر از گروه کلرال هیدرات بود (P<0.01). پارامترهای فیزیولوژیک در هر دو گروه بیهوشی تقریبا مشابه بودند، بجز فشار خون که در گروه پنتوباربیتال بطور معنی داری بیشتر از گروه کلرال هیدرات بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد، میزان ضایعات مغزی و همینطور اختلالات نورولوژیکی حرکتی در موش های بیهوش شده با کلرال هیدرات بیشتر از گروه پنتوباربیتال سدیم در مدل ایسکمی مغزی موضعی -موقتی است. بنابراین، بایستی اثر داروهای بیهوشی در تحقیقاتی آزمایشگاهی ایسکمی مغزی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بیهوش کننده ها، پنتوباربیتال، کلرال هیدرات، ایسکمی مغزی موضعی، موقتی، موش صحرایی
  • شهربانو عریان، کاظم پریور، معصومه اصل روستا صفحه 136
    مقدمه
    تاموکسیفن یک آنتی استروژن غیراستروئیدی است که برای درمان سرطان سینه تجویز می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیرتاموکسیفن بر غلظت تستوسترون خون و تعداد اسپرم موجود در اپی دیدیم رت های نر بالغ نژاد ویستار می باشد.
    روش ها
    سه گروه از رت ها به مدت 30 روز متوالی به ترتیب 200، 400 و 600 میکروگرم تاموکسیفن بر کیلوگرم وزن بدن در حلال (شامل اتانول 60% و سرم فیزیولوژی) دریافت نمودند. گروه شم در این مدت، فقط حلال دریافت نموده و گروه کنترل هیچ ماده ای دریافت ننمود. در روزهای 1، 12 و 36 پس از پایان دوره ی دریافت دارو، غلظت تستوسترون سرم خونی توسط روش رادیوایمنواسی (RIA) اندازه گیری شده و شمارش اسپرم از اپی دیدیم انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که غلظت تستوسترون خون و تعداد اسپرم اپی دیدیم در گروه های دریافت کننده ی تاموکسیفن، کاهش چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل داشت. بیشترین تاثیر در روز اول نمونه برداری و در گروه دریافت کننده ی دوز600 مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که تاموکسیفن به شیوه ی وابسته به دوز می تواند توانایی تولید مثل را در موش های صحرایی نر بالغ کاهش دهد و این تاثیر به مرور زمان با قطع مصرف دارو کاهش می یابد.
  • مژده منصوری، همایون خز علی صفحه 142
    مقدمه
    مطالعات گذشته نشان داده اند که گرلین فعالیت محور هیپوتالاموس – هیپوفیز – تیروئید را مهار می کند. گرلین موجب افزایش اشتها از طریق مسیر Agouti Related Protein و نوروپپتید Y، کاهش غلظت هورمون های تیروئیدی و مهار ترشح سروتونین از سیناپتوزوم های هیپوتالاموسی می شود. از آنجا که احتمال دارد سروتونین در تنظیم ترشح هورمون های تیروئیدی با گرلین بر هم کنش داشته باشد، هدف از این تحقیق بررسی تاثیر این بر هم کنش بر روی میزان هورمون های تیروئیدی می باشد. این یک مکانیسم پیشنهادی برای تعیین اثر سروتونین در کم کردن اثر گرلین می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه 24 عدد موش صحرایی نر از نژاد Wistar به وزن g 250- 230 به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شد. گروه هاnmol 5 گرلین، nmol 20 آگونیست سروتونین (R)-8-OH-DPAT و یاnmol 5 گرلین به همراه nmol20 (R)-8-OH-DPAT را در حجم lμ 5 به مدت 3 روز از طریق بطن جانبی مغز دریافت کردند. نمونه های خونی از یک روز قبل از اولین تزریق تا یک روز پس از آخرین تزریق جمع آوری شدند و برش گیری از مغز جهت اطمینان از محل صحیح کانول گذاری صورت گرفت. پلاسمای خونی جهت تعیین میزان هورمون های T3 و T4 به روش Radio Immunoassay آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که تزریق درون بطنی گرلین و (R)-8-OH-DPAT به ترتیب موجب کاهش و افزایش معنی دار میانگین غلظت پلاسمایی هورمون های تیروئیدی می گردد (p<0.05) و نتایج بر هم کنش این دو ماده نشان داد که (R)-8-OH-DPAT تاثیر مهاری بر اثر کاهشی گرلین روی هورمون های تیروئیدی دارد که البته از لحاظ آماری معنی دار نیست. (p<0.05)
    نتیجه گیری
    گرلین سبب کاهش معنی دار میانگین غلظت هورمون های T3 و T4 شده و آگونیست سروتونین در هنگام تزریق به همراه گرلین، به دلیل غلبه گرلین، نتوانسته است اثر مهاری آن را بر غلظت T3 و T4 متوقف کند.
  • حسن محمد حسینی اکبری، بهرام رسولیان *، محمد مفید، مجید نوروزی، محبوبه جبای، فرناز بهرهی، نسیم مرادی راد، یعقوب شیر خانی، مهوش وقاری صفحه 149
    مقدمه

    اعمال دوره های کوتاه مدت ایسکمی-خونرسانی مجدد (IR) قبل از یک واقعه IR جدی تر که به آن ischemic preconditioning (IPC) گفته می شود؛ می تواند از شدت آسیب IR قلب، مغز و بسیاری از بافتهای دیگر بکاهد. هدف از تحقیق فعلی بررسی تاثیر دوره های 2 دقیقه یی ایسکمی گذرا بر آسیب IR کلیوی بعدی در موش صحرایی بود.

    روش ها

    آسیب IR کلیوی موشهای صحرایی نر که کلیه راست آنها خارج شده بود مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور شاخصهای کراتینین (Cr) و اوره پلاسما، کلیرانس کراتینین، کسر دفع سدیم و اسکور آسیب بافتی (اسکور جابلونسکی؛ 4-0) در گروه های ذیل مورد مقایسه قرار گرفتند: گروه IR (40 دقیقه ایسکمی کلیوی -24 ساعت خونرسانی مجدد)، گروه شم (عدم IR)، و گروه IPC (اعمال سه دوره 2 دقیقه ایسکمی – 5 دقیقه خونرسانی مجدد قبل از اعمال 40 دقیقه ایسکمی کلیوی -24 ساعت خونرسانی مجدد).

    یافته ها

    درجه نکروز بافتی در گروه IPC بطور معنی داری کمتر از گروه IR بود و موارد با درجه آسیب برابر 4 در گروه IPC به مراتب فراوانی کمتری از گروه IR داشتند (1/11 درصد در برابر 75 درصد). بین مقادیر کراتینین و اوره پلاسما، کلیرانس کراتینین و کسر دفع سدیم در گروه IR و گروه IPC تفاوت معنی داری وجود نداشت. موارد با اوره بالاتر از mg/dl 190 و نیز موارد با کسر دفع سدیم بیشتر از %2 به طور معنی داری در گروه IPC فراوانی کمتری از گروه IR داشتند. همچنین از نظر کسر دفع سدیم تفاوت بین گروه IPC و شم معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    اعمال سه دوره«2 دقیقه ایسکمی-5 دقیقه خونرسانی مجدد» قبل از واقعه ایسکمی آسیب رسان می تواند از شدت آسیب بافتی کلیه بکاهد و بطور نسبی آسیب عملکردی کلیه را هم کاهش دهد.

    کلیدواژگان: کلیه، ایسکمی، حالت آماده باش، خونرسانی مجدد
|
  • Abdolrahman Sarihi, Alireza Komaki, Tadaharu Tsumoto Page 83
    Introduction
    (S)- 3,5-Dihydroxyphenylglycine (DHPG) is an agonist for group I metabotropic glutamate receptors. DHPG-induced synaptic depression of excitatory synapses on hippocampal pyramidal neurons is well known model for synaptic plasticity studies. The aim of the present study was to examine the effects of DHPG superfusion on excitatory synapses on pyramidal and fast-spiking GABAergic cells (FS-GABA) of layer II/III of mice visual cortex.
    Methods
    Effects of DHPG was examined in visual cortical slices of GAD67-GFP knock-in mice using whole-cell recordings of excitatory postsynaptic potentials (EPSPs) in layer II/III cells evoked by layer IV stimulation. In part of experiments, long term potentiation (LTP) was induced by theta burst stimulation (TBS) paired with postsynaptic depolarization.
    Results
    DHPG induced potentiation of EPSPs of FS-GABA neurons in dose- and use-dependent manners but it has no effect on pyramidal cell excitatory synapses. An antagonist for type 5 metabotropic glutamate receptors (mGluR5) blocked DHPG-induced LTP, while an antagonist for mGluR1 was not effective. This potentiation and TBS-induced LTP occluded each other.
    Conclusion
    Based on important role of FS-GABA cells in cortical neuronal circuit, mGlur5-dependent LTP may play a role in, enhancement or maintenance of synchronized activity of cortical pyramidal neurons.
  • Khalil Pourkhalili, Sohrab Hajizadeh, Ali Khoshbaten, Taki Tiraihi Page 91
    Introduction
    Resent studies have been shown beneficial effects of hyperoxia pretreatment against ischemia-reperfusion injury in different organs. The aim of the present study was to investigate early and late effects of normobaric hyperoxia (≥95% O2) pretreatment on ischemia-reperfusion injuries in isolated rat hearts.
    Methods
    Following 60 and 180 minutes of hyperoxia, rat hearts were isolated immediately (H60 and H180) or 24 hours later (H60/24 and H180/24), and subjected to 30 minutes of regional ischemia followed by 120 minutes of reperfusion. Incidence and severity of ventricular arrhythmias, mechanical function of the heart and coronary flow were assessed during 120 min of reperfusion. LDH and CK release and infarct size were also assessed.
    Results
    Incidence and severity of reperfusion arrhythmias significantly reduced by hyperoxia pretreatment, especially in the early phase of treanment. H180 reduced the incidence of ventricular fibrillation (VF) to 0% vs. 50% of normoxic control, p<0.05). VF duration decreased in H180 group (0 vs. 50±31s in the NC group, p<0.05) and duration of VT decreased in H60 and H180 groups compared to normoxic control group (NC) (1.5±0.7 s and 7.5±2.5 s vs. 17.7±3.3 s respectively, p<0.05). Hyperoxia improves mycardial contractile function and improves coronary flow during reperfusion. Infarct size and enzymes release were also significantly decreased in early and late phase of hyperoxia pretreatment.
    Conclusions
    These results indicate that hyperoxia pretreatment before induction of regional heart ischemia reduces cardiac infarct size and attenuates reperfusion induced arrhythmias in isolated rat heart.
  • Abbas Haghparast, Amir-Mohammad Alizadeh, Fereshteh Motamedi Page 101
    Introduction
    Although formalin-induced activity in primary afferent fibers and spinal dorsal ‎horn is well described, the midbrain neural basis underlying each phase of behavior in ‎formalin test has not been clarified. The present study was designed to investigate the nucleus ‎cuneiformis (CnF)‎‏ ‏neuronal responses during two phases after subcutaneous injection of ‎formalin into the hind paw of rat.‎
    Materials and Methods
    In this study, seventy six male NMRI adult rats, weighing 230-320 g ‎were used. Control group (n=24), which was tested merely for determining spontaneous firing ‎rate of CnF neurons. Saline group (n=15) which received saline (50µl; s.c.) instead of ‎formalin into the plantar surface of hind paw after 15 min baseline recording. Formalin group ‎that formalin-induced neural activity of 37 cells simultaneously recorded from the CnF during ‎first phase (0-5 min) and second phase (15-60 min) of formalin test in 5-min intervals, using ‎an extracellular single unit recording technique.‎
    Results
    The‏ ‏baseline firing rate of neurons in the CnF varied between 1.2 and 39.2 spikes/sec ‎and the average frequency of spontaneous activity over 1 h was 11.8 ± 1.1 spikes/sec. There ‎were three neural clusters after formalin injection. Neurons in cluster 1 (46%) exhibited ‎severe, transient excitatory response in the first (acute) phase while neurons in cluster 2 (35%) ‎exhibited tonic but long-lasting excitatory response in the second (chronic) phase. Cluster 3, a ‎small portion of neurons (about one fifth) which failed to show any evident responses to ‎formalin test.
    Conclusion
    Our findings suggest that alteration of neural activity and pattern in the ‎spontaneous background of CnF neurons can be mediated a role in the transmission of ‎nociceptive information induced by the peripheral injection of formalin and can be discussed ‎in light of the role of these neurons in nociceptive information processing following ‎peripheral stimuli.‎
  • Expression and Purification of the luciferase enzyme and in Vivo ATP Assay
    Saman Hosseinkhani, Mojtaba Mortazavi, Aboarhman Emamzadeh Page 109
    Introduction
    Gene expression and purification of luciferases from the firefly, Lampyris turkestanicus, and optimization of cellular ATP measurements were performed.
    Methods
    cDNA encoding luciferases from Lampyris turkestanicus was transferred from pQE30 vector into pET28a expression vector and pLtu28 was built. Newly constructed vector was expressed in E. coli XL1 Blue and the recombinant luciferase was purified using Ni-NTA Sepharose column. Enzymatic properties (Km and Vmax) for ATP were measured using luminescence assay. Standard curve of ATP was obtained by Promega ATP detection kit and designed method based on the L. turkestanicus luciferase and ATP serial dilution. Moreover bacterial ATP was measured by Promega kit and designed method using L. turkestanicus luciferase.
    Results
    Results showed that ligation of L. turkestanicus luciferase encoding cDNA into pET28a and transformation of recombinant vector into competent cells was performed efficiently. Using luciferin, positive colonies were screened and cultured. SDA-PAGE showed that recombinant luciferase was efficiently purified by Ni-NTA Sepharose column. ATP standard curve and measurement of bacteria, using Promega and designed method by L. turkestanicus luciferases showed high identity.
    Conclusion
    comparison of developed assay with promega kits in identification of bacterial concentration show its high quality and potent ability in ATP detection.
  • Masoud Fereidoni, Leila Etemadi Page 115
    Introduction
    Feverfew (Tanacetum parthenium) (T.p.) is widely used in folk medicine to treat many diseases. We reported the analgesic effect of T.p. flower and leaf previously. Present study is designed to find the mechanism underlying the anti-nociceptive effect of the aqueous extract of T.p. flower.
    Method
    Based on our previous study, the dose 50 mg/kg i.p. of the T.p. aqueous extract had a potent analgesic effect on mice (NMRI) (20 ± 2 g) in formalin test which is used in the present study also. Here, we study the roles of opioidergic, sertoninergic and α - adrenergic systems on the anti-nociceptive effect of the extract. Animals had pretreated with drugs, 15 min before the extract treatments, including opioid antagonist naloxane (5mg/kg, i.p.), sertoninergic antagonist cyproheptadine (4 mg/kg, i.p.) and α-adrenergic antagonist phentolamine (20 mg/kg, i.p.) separately (each group with n≥6). Saline and extract used as controls.
    Results
    In contrast to extract analgesic effect, pretreatment with naloxan increased the pain sensation in the neurogenic phase of formalin test (p<0.001). Pretreatment with cyproheptadine increased the sensation of pain in both early and late phases (p<0.05). Inhibition of α -adrenergic system was not be able to attenuate the anti-nociceptive effect of the extract.
    Discussion
    The involvement of sertoninergic system in anti-nociceptive effect of the T.p. extract is proposed by the results. Also the involvement of opioidergic system has to be mentioned in this effect.
  • Narges-Al-Sadat Mojabi, Akram Eidi, Mohammad Kamalinejad, Ali Khoshbaten, Ali Noroozzadeh, Hedayat Sahraei *, Farial Khamseh, Farzaneh Zighimat Page 121
    Background
    Previous studies have confirm the effects of water extract of Crocus sativus on the euphoric and behavioral properties of morphine in mice.
    Objective
    In the present study, the effects of intra-accumbal administration of alcohol extract of Crocus sativus stigma on the acquisition and expression of morphine-induced conditioned place preference (CPP) in male Wistar rats (250-300 g) were investigated.
    Material And Methods
    This experimental study was conducted on the 78 male rats that were divided in 18 groups (n=6/group). In a pilot study, different doses of morphine (0.5, 1, 2.5, 5, 7.5 and 10 mg/kg) were injected to the animals for evaluation of the drug's ability to induction of place preference. In the second phase of the experiments, the extract of the C. sativus (1, 5 and 10 µg/rat), was administered into the nucleus accumbens shell during or after induction of morphine CPP. Then, CPP were tested in the animals. One-way Analysis of Variance (ANOVA) was proformed for statistical procedure.
    Results
    Administration of morphine (0.5, 1, 5, 7.5 and 10 mg/kg), indcreased the time spend in the compartment paired with morphine (i.e. conditioned place preference-CPP). The increament was significant for the dose 10 mg/kg of morphine. Injection of the same doses of the extract (1, 5 and 10 µg/rat) 5 min before morphine (10 mg/kg) administration, caused a decrease in the time spent in drug-paired side in doses 5 and 10 µg/rat of the extract. In addition, injection of the plant extract (1, 5 and 10 µg/rat) in to the shell part of nucleus accumbens in the test day to the animals in which reveived morphine (10 mg/kg) in the conditioning days decreased the expression of morphine CPP in the animals which was statisticaly significant for doses 5 and 10 µg/rat of the extract.
    Conclusion
    It could be concluded that intra-accumbens shell compartment njection of the alcoholic extract of C sativus can inhibit the acquisition and expression of morphine-induced CPP and shift it to the aversive state in rats.
  • Abedin Vakili, Gholam Abbas Dehghani Page 129
    Introduction
    Anesthetic agents, blood pressure, arterial pH and blood gases have found to influence on the pathophysiology of experimental stroke. Despite, there are very few comparative studies about effects of anesthetic agents in animal model of cerebral ischemia. Therefore, in this study, we investigated the effects of chloral hydrate and pentobarbital anesthesia, as comparative study, on infarct size and motor neurological dysfunctions and physiological parameters in a transient model of focal cerebral ischemia.
    Method
    Twenty-four male Sprague-Dawley rats were divided into chloral hydrate (400 mg/kg ip, n=10) and pentobarbital sodium (60 mg/kg ip, n=14) anesthesia groups. Temporary focal cerebral ischemia was induced by 90 min middle cerebral artery occlusion (MCAO), followed by 23 h reperfusion. Physiologic parameters were measured before and after ischemia. Cortical, striatal infarct volumes and motor dysfunction were determined 24 h after MCAO.
    Results
    Cortical and striatal infarct volume in pentobarbital sodium anesthetized rats were 84±8 and 26±2 mm3 that significantly lower from chloral hydrate group (208±10, 62±2 mm3 respectively, P<0.001). Moreover, neurological motor dysfunction significantly was lower in pentobarbital sodium anesthetized in comparison with chloral hydrate group (P<0.01). Physiologic values were similar between anesthetic groups except mean arterial pressure was significantly greater in the pentobarbital group in comparison with chloral hydrate group (P<0.05).
    Conclusion
    Finding of this study indicated that brain injuries and motor neurological deficits in rat anesthetized with chloral hydrate are higher than from pentobarbital sodium groups in temporary model of focal cerebral ischemia. Thus, the effects of anesthetic agents must be considered in experimental cerebral ischemic studies.
  • Shahrbanoo Oryan, Kazem Parivar, Masoumeh Asl-Rousta Page 136
    Introduction
    Tamoxifen is a nonstroidal antiestrogen prescribed for treatment of breast cancer. The aim of this study was to investigate the effect of tamoxifen on testosterone level in the serum and sperm count in the epididymis of adult male Wistar rats.
    Methods
    Three groups of rats received 200, 400 and 600 µg/kg body weight tamoxifen dissolved in solvent (60% ethanol in physiological solution) for 30 consecutive days. The sham group received the solvent and controls did not receive any drug or solvent. 1, 12 and 36 days after treatment, serum testosterone was measured by radioimmunoassay and sperm numbers in the epididymis were counted.
    Results
    Results showed that testosterone concentration in the serum and sperm count in the epididymis significantly decreased in groups which received tamoxifen compared with the control group. The most profound effects were observed in the first samplings of the group which received 600 µg / kg tamoxifen.
    Conclusion
    These findings indicate that tamoxifen decreases the fertilization ability in adult male rats in a dose dependent manner and this effect disappears after a period of time.
  • Mozhdeh Mansouri, Homayoun Khazali Page 142
    Introduction
    Previous studies have shown that ghrelin inhibits the activity of Hypothalamus –Pituitary – Thyroid (H–P-T) axis. It is also proved that ghrelin increases appetite via Agouti Related Protein and neuropeptide Y pathway, decreases T3 & T4 secretion and inhibits serotonin release from hypothalamic synaptosomes. Serotonin may interact with ghrelin in control of thyroid hormones secretion. Thus, the goal of this study was to determine the influence of the interaction between ghrelin and serotonin agonist on thyroid hormones concentration. This is a suugestive mechanism to determine the effect of serotonin agonist in decreasing the effect of ghrelin.
    Methods
    Twenty four male Wistar rats weighing 230-250 g were randomly divided into 3 groups. The groups respectively received 5 nmol ghrelin, 20 nmol serotonin agonist (R)-8-OH-DPAT or 5 nmol ghrelin with 20 nmol (R)-8-OH-DPAT in the volume of 5μl during 3 days via lateral cerebral ventricle. The blood samples were collected from one day before to one day after injections and brain slices were taken to ensure the place of the canulae is right. The plasma were analysed by Radio Immuno Assay technique to determine T3 and T4 concentrations.
    Results
    The results of this experience showed that the (.i.c.v) injection of ghrelin and (R)-8-OH-DPAT respectively decreased and increased the mean plasma concentrations of thyroid hormones significantly (p<0.05), while the interaction of these two substances showed that (R)-8-OH-DPAT can decease the inhibitory effect of ghrelin on thyroid hormones concentration, but this effect is not statistically significant. (p<0.05)
    Conclusion
    This study showed that ghrelin decreased mean plasma concentration of T3 & T4 significantly and serotonin agonist while injected with ghrelin, because of the stronger effect of ghrelin, could not significantly inhibit this effect of ghrelin. (p<0.05)
  • Hassan Mohammadhosseniakbari, Bahram Rasoulian, Mahmood Mofid, Seid Mohammad Hassan Hashemimadani, Mahvash Jafari, Ali Noroozzadeh, Hossein Eimani, Gholamreza Baqeri, Hamidreza Taghipour, Ali Khoshbaten Page 149
    Introduction

    Using brief episodes of ischemia and reperfusion (IR) prior to a more sustained IR insult – ischemic preconditioning (IPC) – can reduce IR injury of the heart, brain and many other tissues. The purpose of present study was to investigate the effect of 2min ischemic periods on subsequent rat renal IR injury.

    Methods

    Male rat's renal IR injury was investigated in a right nephrectomized model. For this purpose plasma creatinine (Cr) and urea, creatinine clearance, fractional excretion of sodium and histological injury score (Jablonski score; 0-4) were compared among these groups: IR group (40min of renal ischemia – followed by 24h reperfusion), sham group (no IR) and IPC group (3 times of 2min ischemia – 5min reperfusion before 40min of renal ischemia – followed by 24h reperfusion).

    Results

    Necrosis score was significantly lower in IPC than IR group and cases with Jablonski score = 4 were significantly less frequent in IPC group compared to IR group (11.1% vs. 75%). Plasma Cr and urea, creatinine clearance and fractional excretion of sodium were not significantly different between IPC and IR groups. Cases with plasma urea levels higher than 190 mg/dl and also cases with fractional excretion of sodium beyond 2% were significantly less frequent in IPC group compared to IR group.

    Conclusion

    Using three times of "2min ischemia–5min reperfusion" before the injurious ischemic insult can reduce rat renal histological injury and relatively attenuate functional renal injury.